Sverige

Nogle ting er bedre i Sverige end i Danmark. De har bedre naboer
Victor Borge

Gennem årene har jeg rejst i Sverige mere end 30 gange -  i Dalarna, Värmland, Götaland, Stockholm, Öland, Skåne, Blekinge, Småland og Malmö. Jeg har boet i stugar (hytter) og på hoteller.

svensk hus

svenske blomster

I de senere år er det Småland været det foretrukne rejsemål. Og det er især herom, flere af disse sider handler. Her finder du lidt af hvert med tilknytning til vort broderland. Om rejserne, folket, dyrene, sproget - og lasterne.

I Danmark siger vi ofte, at vi har været ”hinsidan” når vi har været i Sverige - men pas på med det! For faktisk betyder hinsidan det samme som hinsides på dansk (altså i den anden verden, himmerig eller helvede).

Oversigt

Kort over Sverige kan du se en oversigt over de områder, som omtales i artiklerne fra Småland og Blekinge.

Stikord til Sverige:
Om Sverige
Sveriges helligdageLandefaktaSystembolaget og SprittenSvensk madtradition og Janssons frestelser Midsommerfesten  • Sproget og edb-ord  • Den svenske cola-flaskeElgens livSnusen  • Kanelbullens dag
Småland TingsrydEringsboda og Blomstergården GlasriketEkebergsgubbenGrønsåsens älgparkVäxjöHuseby BrukSmålands Museet •  UdvandrermuseetKronoberg slotsruinKirkerneJäts gamle kyrkaUdvandrerne
Blekinge BlekingeBrömsKristianopelHelleristningerRonneby •   Back-stuga jordhytte

Rejseguide til Sverige

sverige rejseguide

Jeg har lavet en guide til "Mit Sverige", som kan hentes her. Denne rejseguide til Sverige fortæller om lidt anderledes seværdigheder i Småland, Blekinge og Malmö.  Der er også praktiske informationer om landet, den svenske folkesjæl, svenskernes madvaner, skikke og andre gøremål.

Guiden, der er på 23 sider i pdf,  kan være en hjælp med praktiske og nyttige tips, hvis du kommer på de kanter.

Hent rejseguiden her