Psyken & Sjælen

Ind imellem føles det som om det ikke er nok
at have det godt, fordi man vil have det bedst
Patricia Tudor-Sandahl

Her kan du læse forskellige indgange til emner indenfor dybdepsykologi, drømme, mystik, sjælelivet og alternativt livssyn.

Dybdepsykologi er den gren af psykologien, der baseres på antagelsen om ubevidste kræfters indflydelse på individets udvikling og adfærd. Bruges især om Freuds psykoanalyse, Jungs analytiske psykologi og Adlers individualpsykologi.

psyke og sjæl

Det er i sig selv et omfattende område - hvilken den righoldige litteratur viser. Derfor kan mine artikler også kun være en overordnet introduktion til emnerne.

Jungs psykologi

Den psykologiske model, som Carl Gustav Jung har udviklet, er omfattende. Jeg har i nogle artikler her kort beskrevet nogle af begreberne i individuationsprocessen: bevidstheden, arketyperne, personaen, skygge, anima og animus samt Selvet.

For nogle år siden besøgte jeg de steder, hvor den schweiziske læge og psykolog Carl Gustav Jung havde levet. Jeg besøgte blandt andet hans hus i Zürich samt tårnet i Bollingen.

Det kan du læse mere om under  I Jungs fodspor.

Farverne og tallene

Farver spiller en stor rolle i mange af livets sammenhænge, både i de forskellige kulturer og indenfor mystikken. På siderne Farvernes symbolik har jeg skrevet noget om symboltolkningen af forskellige farver.

Og så er der tallene, som alle har mange forskellige betydninger. Det kan du læse om under Tallenes symbolik